Botox Stockholm

Föryngra ditt ansikte med hjälp av Botox

Om Botox

BOTOX - EN VÄLBEPRÖVAD METOD

Botox är en behandling som används för ett flertal olika tillämpningar. Botox kan användas för att släta ut rynkor i pannan, runt ögonen, mungiporna och andra delar av ansiktet. Behandlingar med Botox kan även utföras för att förhindra starka svettningar under armarna och på händerna, motverka att man gnisslar tänder i sömnen, för att minska spasmer och för att minska migrän hos patienter med kroniska besvär. På vår klinik arbetar vi dock bara med den kosmetiska applikationen av Botox.

Vad är botox?

Botox är kort för Botulinum Toxin A, ett preparat som helt eller delvis förlamar muskler. Det gör att bland annat rynkor motverkas då de ofta uppstår på grund av att musklerna bakom hudvävnaden dras samman. Botox appliceras med hjälp av injektioner. Genom att muskeln slappnar av försvinner rynkorna ovanpå denna helt eller delvis under omkring tre till tolv månader.

botox mot rynkor

Så går en botox-behandling till

Botox injiceras under huden in i muskeln med hjälp av en tunn nål. Om patienten är känslig kan vi applicera is eller kylspray i förväg för att ge en aning smärtlindring. Oftast så är detta inte nödvändigt. Man känner vanligtvis bara ett snabbt stick som direkt går över.

Injektionerna görs på de punkter där man vill bli av med rynkor så vi väljer strategiskt ut de muskler som är orsak till rynkorna. Injektionerna tar några sekunder vardera och du kan sedan fortsätta med din dag som vanligt. Givetvis bör du ge dig själv tid att slappna av och ta det lugnt resten av dagen så att dina muskler får absorbera preparatet i lugn och ro.

Är metoden säker?

Botox är en säker och välbeprövad metod som har funnits på marknaden under lång tid. Botox verkar lokalt och påverkar därför endast den del av kroppen där preparatet injiceras. Givetvis måste den som behandlar vara välutbildad och applicera preparatet på rätt ställe för att få önskat resultat, men överlag är risken för biverkningar mycket låg. En möjlig men mycket ovanlig biverkning är att man kan få hängande ögonlock. Om det skulle hända kan vi sätta in motverkande åtgärder för att komma tillrätta med problemet. En vanligare men snabbt övergående biverkning är att det kan uppstå små blåmärken på de punkter där nålen förs in. Dessa försvinner vanligen efter några dagar. Det finns inget som tyder på att det finns negativa konsekvenser av långtidsbehandling med Botox.

skönhetsbehandling
Boka din behandling med Botox hos oss nu!